CKZ
Profil na Facebook.com
Dziennik elektroniczny
Bierzemy udział w
Dyplom
Dyplom
Ewaluacja zewnętrzna
Certyfikat ECDL
certyfikat ECDL
uprawniający do przeprowadzania egzaminów na
Europejski Certyfikat
Umiejętności Komputerowych

czytaj więcej
Egzaminy praktyczne
Informacja dla pracodawców
§ 3. 2. Praktyczna nauka zawodu młodocianych jest organizowana przez pracodawcę, który zawarł z nimi umowę o pracę w celu przygotowania zawodowego.
Dzień Ziemi

Opiekunem była Pani Agnieszka Despet, która po apelu udała się z uczniami przeprowadzić któtką akcję sprzątania okolic szkoły.
Zdjęcia w galerii można obejrzeć TUTAJ
Bieg Przełajowy

21 kwietnia 2010 uczniowie naszej szkoły brali udział w biegu przełajowym w Kłaju.
Wśród uczestniczek czołowe miejsca zajęły:
II miejsce - Ptak Edyta z klasy II B
III miejsce - Cicha Justyna z klasy I A
IV miejsce - Szabelska Ewelina z klasy I B
V miejsce - Sendor Renata z klasy II B
Wśród chłopców:
V miejsce - Gajewski Piotr z klasy II D
Jak widać nie taka słaba ta płeć piękna. Życzymy dalszych sukcesów.
Opiekunami byli: Hanna Serwin oraz Andrzej Targosz.
POWSTANIE OŚRODEK DOKSZTAŁCANIA I DOSKONALENIA ZAWODOWEGO!

Nasz projekt zakłada utworzenie Ośrodka Dokształcania i Doskonalenia Zawodowego (ODiDZ) przy Zespole Szkół Zawodowych nr 2 w Niepołomicach ukierunkowanego na kształcenie i dokształcanie w zawodach branży gastronomicznej, zarówno młodzieży jak i dorosłych z całego powiatu wielickiego.
Anna Glińska
Najlepsi kucharze w Niepołomicach

Konkurs podzielony był na dwie części: pisemną i praktyczną.
Test sprawdzający wiedzę przyszłych kucharzy przygotowały Anna Glińska i Elżbieta Mączka – nauczycielki technologii gastronomicznej, zasad żywienia i wyposażenia technicznego zakładu gastronomicznego ZSZ Nr 2.
Po teście pisemnym wyłoniono pięciu najlepszych kucharzy, którzy przystąpili do dalszej rywalizacji o miano najlepszego kucharza. Poziom był bardzo wyrównany, każdy z uczniów przygotowywał wybraną przez siebie potrawę a na koniec w oryginalny sposób starał się ją zaprezentować. Komisja w składzie: Janusz Szklarczyk- wizytator Kuratorium Oświaty w Krakowie, Czesław Krupa – Dyrektor Izby Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Nowym Sączu, Roman Ptak – Burmistrz Miasta i Gminy Niepołomice, Danuta Wieczorek – Dyrektor Wydziału Edukacji Urzędu Miasta i Gminy Niepołomice, Bożena Kruk – Dyrektor ZSZ Nr 2, Anna Glińska – nauczyciel ZSZ Nr 2, Elżbieta Mączka – nauczyciel ZSZ nr 2, Zuzanna Polańska – Komendant HP 6-2 oraz Antoni Pietrzyk – wychowawca; wyłoniła najlepszych kucharzy:
I miejsce ex aequo zajęli:
Dominik Wajda – uczący się zawodu w Wilii Decjusza przygotowując : Roladki ze szpinakiem, kaszę kuskus z warzywami w sosie pomidorowym oraz Damian Brzeziak z Restauracji „Skorpion” który przygotował filet z pangi zawijany ze szpinakiem w sosie cytrynowym z pieczonymi ziemniakami i surówką z marchwi.
II miejsce również ex aequo zajęl:i
Antoni Wilk – Kuchnia Staropolska „U Babci Maliny” oraz Michał Skoczek – Restauracja „La Venta”
III miejsce:
Tomasz Fasuga z Restauracji „Azalia”
8 marca

Pod bacznym okiem pani pedagog Aleksandry Fraś oraz nauczyciela geografii Jarosława Ruska przygotowali koncert z okazji tego pięknego święta.
Uczniowie tj. Sabina Szydłowska, Patrycja Marczak, Renata Sendor, Kamila Kułaga, Edyta Ptak, Joanna Bator oraz Grzegorz Przybyś przygotowali i zaprezentowali bardzo trudny repertuar. Zostali nagrodzeni gromkimi brawami. Koncert poprowadzili Joanna Międlak oraz Damian Brzeziak. Obsługą techniczną koncertu oraz scenografią zajmował się Sebastian Trzos.
Dziękujemy wszystkim zaproszonym gościom za przybycie, młodzieży za trud włożony w przygotowanie pięknego koncertu a Pani Dyrektor Edukacji Danucie Wieczorek za nagrodzenie upominkami naszych wykonawców.
Aleksandra Fraś, Jarosław Rusek