CKZ
Profil na Facebook.com
Dziennik elektroniczny
Bierzemy udział w
Dyplom
Dyplom
Ewaluacja zewnętrzna
Certyfikat ECDL
certyfikat ECDL
uprawniający do przeprowadzania egzaminów na
Europejski Certyfikat
Umiejętności Komputerowych
czytaj więcej
Egzaminy praktyczne
Informacja dla pracodawców
§ 3. 2. Praktyczna nauka zawodu młodocianych jest organizowana przez pracodawcę, który zawarł z nimi umowę o pracę w celu przygotowania zawodowego.
Dzień otwarty
Zapraszamy dnia 11 maja 2010 roku godz. 9.00 uczniów gimnazjów na dzień otwarty Zespołu Szkół Zawodowych nr 2 w Niepołomicach.
Każdy z odwiedzających nas uczniów będzie mógł zobaczyć wszystkie nasze pracownie (Pracownię Fryzjerską, Pracownię Cukierniczo-Piekarską, Pracownię Językową i Pracownie Komputerowe) oraz pozostałe sale dydaktyczne.
Ponadto będzie można skosztować wypieków naszych specjalistów.
Serdecznie zapraszamy !
Dzień Ziemi
Opiekunem była Pani Agnieszka Despet, która po apelu udała się z uczniami przeprowadzić któtką akcję sprzątania okolic szkoły.
Zdjęcia w galerii można obejrzeć TUTAJ
Bieg Przełajowy
21 kwietnia 2010 uczniowie naszej szkoły brali udział w biegu przełajowym w Kłaju.
Wśród uczestniczek czołowe miejsca zajęły:
II miejsce - Ptak Edyta z klasy II B
III miejsce - Cicha Justyna z klasy I A
IV miejsce - Szabelska Ewelina z klasy I B
V miejsce - Sendor Renata z klasy II B
Wśród chłopców:
V miejsce - Gajewski Piotr z klasy II D
Jak widać nie taka słaba ta płeć piękna. Życzymy dalszych sukcesów.
Opiekunami byli: Hanna Serwin oraz Andrzej Targosz.
POWSTANIE OŚRODEK DOKSZTAŁCANIA I DOSKONALENIA ZAWODOWEGO!
25 lutego Zarząd Województwa Małopolskiego podjął Uchwałę w sprawie wyboru projektów do dofinansowania, w ramach Schematu 1.1 B Rozwój infrastruktury kształcenia ustawicznego oraz kształcenia zawodowego Małopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego na lata 2007-2013 (MRPO). Wśród projektów wybranych znalazł się opracowany przez zespół projektowy z naszej szkoły w składzie: dyrektor szkoły Bożena Kruk oraz nauczyciele Anna Glińska, Elżbieta Mączka i Ewa Marczek.
Nasz projekt zakłada utworzenie Ośrodka Dokształcania i Doskonalenia Zawodowego (ODiDZ) przy Zespole Szkół Zawodowych nr 2 w Niepołomicach ukierunkowanego na kształcenie i dokształcanie w zawodach branży gastronomicznej, zarówno młodzieży jak i dorosłych z całego powiatu wielickiego.
Anna Glińska
Nasz projekt zakłada utworzenie Ośrodka Dokształcania i Doskonalenia Zawodowego (ODiDZ) przy Zespole Szkół Zawodowych nr 2 w Niepołomicach ukierunkowanego na kształcenie i dokształcanie w zawodach branży gastronomicznej, zarówno młodzieży jak i dorosłych z całego powiatu wielickiego.
Anna Glińska
Najlepsi kucharze w Niepołomicach
23 marca 2010r. w ZSZ Nr 2 w Niepołomicach odbył się I etap konkursu „Sprawny w zawodzie - bezpieczny w pracy” organizowany wspólnie z Hufcem Pracy 6-2.
Konkurs podzielony był na dwie części: pisemną i praktyczną.
Test sprawdzający wiedzę przyszłych kucharzy przygotowały Anna Glińska i Elżbieta Mączka – nauczycielki technologii gastronomicznej, zasad żywienia i wyposażenia technicznego zakładu gastronomicznego ZSZ Nr 2.
Po teście pisemnym wyłoniono pięciu najlepszych kucharzy, którzy przystąpili do dalszej rywalizacji o miano najlepszego kucharza. Poziom był bardzo wyrównany, każdy z uczniów przygotowywał wybraną przez siebie potrawę a na koniec w oryginalny sposób starał się ją zaprezentować. Komisja w składzie: Janusz Szklarczyk- wizytator Kuratorium Oświaty w Krakowie, Czesław Krupa – Dyrektor Izby Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Nowym Sączu, Roman Ptak – Burmistrz Miasta i Gminy Niepołomice, Danuta Wieczorek – Dyrektor Wydziału Edukacji Urzędu Miasta i Gminy Niepołomice, Bożena Kruk – Dyrektor ZSZ Nr 2, Anna Glińska – nauczyciel ZSZ Nr 2, Elżbieta Mączka – nauczyciel ZSZ nr 2, Zuzanna Polańska – Komendant HP 6-2 oraz Antoni Pietrzyk – wychowawca; wyłoniła najlepszych kucharzy:
I miejsce ex aequo zajęli:
Dominik Wajda – uczący się zawodu w Wilii Decjusza przygotowując : Roladki ze szpinakiem, kaszę kuskus z warzywami w sosie pomidorowym oraz Damian Brzeziak z Restauracji „Skorpion” który przygotował filet z pangi zawijany ze szpinakiem w sosie cytrynowym z pieczonymi ziemniakami i surówką z marchwi.
II miejsce również ex aequo zajęl:i
Antoni Wilk – Kuchnia Staropolska „U Babci Maliny” oraz Michał Skoczek – Restauracja „La Venta”
III miejsce:
Tomasz Fasuga z Restauracji „Azalia”
Konkurs podzielony był na dwie części: pisemną i praktyczną.
Test sprawdzający wiedzę przyszłych kucharzy przygotowały Anna Glińska i Elżbieta Mączka – nauczycielki technologii gastronomicznej, zasad żywienia i wyposażenia technicznego zakładu gastronomicznego ZSZ Nr 2.
Po teście pisemnym wyłoniono pięciu najlepszych kucharzy, którzy przystąpili do dalszej rywalizacji o miano najlepszego kucharza. Poziom był bardzo wyrównany, każdy z uczniów przygotowywał wybraną przez siebie potrawę a na koniec w oryginalny sposób starał się ją zaprezentować. Komisja w składzie: Janusz Szklarczyk- wizytator Kuratorium Oświaty w Krakowie, Czesław Krupa – Dyrektor Izby Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Nowym Sączu, Roman Ptak – Burmistrz Miasta i Gminy Niepołomice, Danuta Wieczorek – Dyrektor Wydziału Edukacji Urzędu Miasta i Gminy Niepołomice, Bożena Kruk – Dyrektor ZSZ Nr 2, Anna Glińska – nauczyciel ZSZ Nr 2, Elżbieta Mączka – nauczyciel ZSZ nr 2, Zuzanna Polańska – Komendant HP 6-2 oraz Antoni Pietrzyk – wychowawca; wyłoniła najlepszych kucharzy:
I miejsce ex aequo zajęli:
Dominik Wajda – uczący się zawodu w Wilii Decjusza przygotowując : Roladki ze szpinakiem, kaszę kuskus z warzywami w sosie pomidorowym oraz Damian Brzeziak z Restauracji „Skorpion” który przygotował filet z pangi zawijany ze szpinakiem w sosie cytrynowym z pieczonymi ziemniakami i surówką z marchwi.
II miejsce również ex aequo zajęl:i
Antoni Wilk – Kuchnia Staropolska „U Babci Maliny” oraz Michał Skoczek – Restauracja „La Venta”
III miejsce:
Tomasz Fasuga z Restauracji „Azalia”