Dziennik elektroniczny
Profil na Facebook.com
Bierzemy udział w
Dyplom
Dyplom
Ewaluacja zewnętrzna
Certyfikat ECDL
certyfikat ECDL
uprawniający do przeprowadzania egzaminów na
Europejski Certyfikat
Umiejętności Komputerowych

czytaj więcej
Egzaminy praktyczne
Informacja dla pracodawców
§ 3. 2. Praktyczna nauka zawodu młodocianych jest organizowana przez pracodawcę, który zawarł z nimi umowę o pracę w celu przygotowania zawodowego.
Ogłoszenie

Zakończenie roku szkolnego LO dla Dorosłych 2019

Liceum Ogólnokształcącego dla Dorosłych
semestr VI
obędzie się 26.04.2019 (piątek)
o godz. 15.15.
Dzień Otwarty 2019
Dzień Otwarty naszej szkoły to najlepsza okazja do obejrzenia naszej szkoły od „kuchni” dosłownie i w przenośni. W tym roku mieliśmy okazję gościć gimnazjalistów oraz ósmoklasistów z okolicznych szkół. Przy ul. 3 Maja uczniowie zwiedzili pracownie fryzjerską, w której nasi styliści mogli zaprezentować swój kunszt. Z pracowni gastronomicznych unosił się po całej szkole wspaniały zapach świeżych wyrobów cukierniczych naszych cukierników, a kucharze prezentowali umiejętności zdobyte na kursie carvingu. Wśród wszystkich przygotowanych przekąsek stała fontanna czekolady, która przeżywała prawdziwe oblężenie. Finałem zwiedzania naszego pierwszego budynku był quiz zawodowy dla naszych gości.
Na ul. Kolejowej samochody zabytkowe, wózek widłowy, L-ka, ciągnik siodłowy naszego patrona mechaników MAN Trucks oraz symulator jazdy na dużym ekranie czekały na zwiedzających. Na piętrze dla naszych gości specjalne lekcje, w których mogli wcielić się w role sprzedawcy i magazyniera oraz wystawić odpowiedni dowód sprzedaży. Dziękujemy wszystkim za przybycie i wspólnie spędzony czas.Więcej zdjęć w naszej galerii oraz na profilu facebook
Turniej na najlepszego ucznia w zawodzie kucharz 2019
W dniu 07.03.2019 r. w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Niepołomicach odbył się Turniej na najlepszego ucznia w zawodzie kucharz. Konkurs odbył się pod patronatem Burmistrza Miasta i Gminy Niepołomice oraz Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników. Uczniowie przygotowywali dania z wieprzowiny. Rywalizowało 5 uczniów klasy 3 a w zawodzie kucharz. Turniej składał się z dwóch części: teoretycznej, w której uczniowie zmagali się z pytaniami testowymi oraz części praktycznej trwającej 3 h podczas, których przygotowywali wyśmienite dania. Uczniów oceniano m.in. za koncepcję, technologię, stopień trudności wykonania potrawy, organizację pracy i BHP, technikę wykonania, ekonomiczne wykorzystanie produktów oraz wybór potraw. Uczestników oceniało trzech profesjonalnych kucharzy: Tobiasz Dziura, szef kuchni w Restauracji Cargo – Grupa Scandale, Michał Janas z Hotelu Galaxy (ul. Gęsia w Krakowie) oraz Łukasz Grabowski z Sali bankietowej Allegra w Gierczycach.
Turniej wygrała Patrycja Włodarczyk, która przygotowała polędwicę z sosem wiśniowym z dodatkiem wiśniówki, chips gryczany i ziemniaki w migdałach. Drugie miejsce zajął Jakub Płuchowski, który przygotował polędwicę sous vide, zapiekaną z pistacjami, puree z dyni, sos na bazie czerwonego wina z rozmarynem, jabłko w cydrze oraz jadalną watę, dodatkowo Kuba otrzymał nagrodę publiczności. Trzecie miejsce zajął Marcin Szewczyk wykonał on roladę ze schabu z kaszą gryczaną, z grillowanymi i karmelizowanymi warzywami oraz musem chrzanowym. W konkursie udział wzięła jeszcze Izabela Wróbel oraz Gabriela Szaruga. Wszystkim serdecznie gratulujemy oraz życzymy dalszych sukcesów.
Zdjęcia z konkursu w naszej galerii oraz na profilu Facebook
Targi Edukacyjne w Węgrzcach Wielkich 2019

Więcej zdjęc w naszej galerii i naszym profilu na Facebook'u.










