Dziennik elektroniczny


Profil na Facebook.com

Bierzemy udział w

Dyplom

Otrzymaliśmy pamiątkowy dyplom od Ministerstwa Edukacji i Nauki za udział w akcji Szkoła do hymnu.

Dyplom

Otrzymaliśmy podziękowanie od Ministra Edukacji i Nauki za udział w III edycji akcji:
Razem na Święta.

Pomoc dla Pani Ewy

Podziękowania

Ewaluacja zewnętrzna

Certyfikat ECDL

Nasza szkoła posiada
certyfikat ECDL
uprawniający do przeprowadzania egzaminów na
Europejski Certyfikat
Umiejętności Komputerowych

czytaj więcej

Egzaminy praktyczne

Miło nam poinformować, że nowo powstała pracownia kształcenia zawodowegow branży mechanicznej mieszcząca sie przy ul. Kolejowej 28 otrzymała z dniem 8 lutego 2016 r. upoważnienie do przeprowadzania części praktycznej egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie w kwalifikacji M.18 Diagnozowanie i naprawa podzespołów i zespołów pojazdów samochodowych. Jest to potwierdzenie wysokich standardów wyposażenia pracowni w najnowocześniejszy sprzęt niezbędny do kształcenia w branży mechanicznej. Pragniemy również przypomnieć, że Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego posiada upoważnienia do organizacji egzaminów z poszczególnych kwalifikacji wchodzącyh w skład zawodów fryzjer, sprzedawca, kucharz.

Informacja dla pracodawców

Zgodnie z rozporządzeniem MINISTRA EDUKACJI NARODOWEJ z dnia 22 lutego 2019 r. w sprawie praktycznej nauki zawodu oraz na podstawie art. 120 ust. 4 ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. – Prawo oświatowe (Dz. U. z 2018 r. poz. 996, 1000, 1290, 1669 i 2245) Dyrektor Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Niepołomicach informuje co następuje:

§ 3. 2. Praktyczna nauka zawodu młodocianych jest organizowana przez pracodawcę, który zawarł z nimi umowę o pracę w celu przygotowania zawodowego.

czytaj całość ...

Konkurs na najlepszego ucznia w zawodzie kucharz 2025

W dniu 26 maja 2025r. uczniowie klasy III Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Niepołomicach zmierzyli się w szkolnym konkursie na najlepszego ucznia w zawodzie kucharz przeprowadzonym pod honorowym patronatem Burmistrza Miasta i Gminy Niepołomice.

Tematem tegorocznego konkursu był „ Drobiowy duet: Mięso i ….”
Tradycyjnie rywalizację podzielono na dwa etapy. W pierwszym uczniowie mieli okazję pochwalić się swoją wiedzą teoretyczną z zakresu technologii gastronomicznej, by później zademonstrować swoje umiejętności w kuchni.
Od samego rana cztery osoby biorące udział w konkursie pod okiem pana Łukasza Grabowskiego szefa kuchni Sali Bankietowej “Allegra”, zmierzyły się z mięsem drobiowym. Na końcowe wyniki wpływ miały oceny jury technicznego i degustacyjnego. Zaproszeni goście przyznawali punkty za kreatywność w prezentacji dania, estetykę talerza, oraz walory organoleptyczne.

Po przeprowadzonej degustacji okazało się, że największe wrażenie na oceniających zrobiło danie Adriana Szybińskiego, który zaproponował tatara ze śledzia i filet z bukietem warzyw w sosie beszamelowym oraz zapiekane ziemniaki.

Drugie miejsce zajął Stanisław Nosal, który przygotował ryż z jabłkiem oraz kieszonkę drobiową z pieczarkami i cebulą w sosie porowym z młodymi ziemniaczkami.
Na trzecim miejscu ex aequo rywalizację zakończyli Alan Brandos i Kacper Czernecki.
Alan przyrządził jajko z łososiem, oraz filet pod pierzynką, frytki z batata i surówkę a Kacper tartinki z łososiem wędzonym, oraz kąski drobiowe z ryżem i surówką z białej kapusty.
Podobnie jak w poprzednich latach konkursowa rywalizacja stała na znakomitym poziomie, a młodzi adepci sztuki kulinarnej wykazali się olbrzymią wiedzą, pomysłowością, pasją i talentem.

Zwycięzcom serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.

Fotorelacja z konkursu na naszym Oficjalnym profilu FB. Zapraszamy do oglądania.
Wygenerowano w sekund: 0.02
18,871,879 unikalne wizyty