CKZ
Profil na Facebook.com
Dziennik elektroniczny
Bierzemy udział w
Dyplom
Dyplom
Ewaluacja zewnętrzna
Certyfikat ECDL
certyfikat ECDL
uprawniający do przeprowadzania egzaminów na
Europejski Certyfikat
Umiejętności Komputerowych
czytaj więcej
Egzaminy praktyczne
Informacja dla pracodawców
§ 3. 2. Praktyczna nauka zawodu młodocianych jest organizowana przez pracodawcę, który zawarł z nimi umowę o pracę w celu przygotowania zawodowego.
Konkurs na najlepszego ucznia w zawodzie kucharz 2022
W dniu 01.06.2022 r. w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Niepołomicach przeprowadzono Konkurs na najlepszego ucznia w zawodzie kucharz. Turniej odbył się pod patronatem Burmistrza Miasta i Gminy Niepołomice.
Tematem była tradycyjna kuchnia w nowoczesnym wydaniu. Uczniowie mieli wymyślić i przygotować przystawkę oraz danie główne. Rywalizowało 4 uczniów klasy 3 w zawodzie kucharz.
W składzie komisji oceniającej byli Dyrekcja, Nauczyciele oraz Łukasz Grabowski ze Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników oraz Krakowskiej Kongregacji Kupieckiej. Uczestników oceniano m.in. za umiejętności techniczne, organizację, higienę i czystość stanowiska pracy, smak, wygląd potraw oraz kompozycję dodatków.
Wyniki:
I miejsce:
Jacek Janczewski: przystawka – łosoś pokryty mchem pietruszkowym, sos vinegret; danie główne – zrazy wołowe nadziewane, z sosem grzybowym, buraczki zasmażane puree ziemniaczane;
II miejsce (równorzędne):
Sebastian Cymerkiewicz : przystawka – jaja faszerowane pieczarkami; danie główne – tortellini ze szpinakiem i sosem śmietanowym;
Michał Szwed za: przystawka – amerykański naleśnik z tosta; danie główne – makaron z krewetkami na ostro;
III miejsce:
Bartłomiej Guzik: przystawka – bruschetta z pomidorami, octem balsamicznym i czosnkiem; danie główne: filet z kurczaka sous-vide faszerowany suszonymi pomidorami i parmezanem, ziemniaczki w mundurkach podane z rukolą, pomidorkami i cherry oraz vinegretem koperkowym.
Wszystkim uczestnikom gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów zawodowych.
Fotorelacja z konkursu w naszej galerii
Anna Glińska-Grochal
Elżbieta Mączka
Tematem była tradycyjna kuchnia w nowoczesnym wydaniu. Uczniowie mieli wymyślić i przygotować przystawkę oraz danie główne. Rywalizowało 4 uczniów klasy 3 w zawodzie kucharz.
W składzie komisji oceniającej byli Dyrekcja, Nauczyciele oraz Łukasz Grabowski ze Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników oraz Krakowskiej Kongregacji Kupieckiej. Uczestników oceniano m.in. za umiejętności techniczne, organizację, higienę i czystość stanowiska pracy, smak, wygląd potraw oraz kompozycję dodatków.
Wyniki:
I miejsce:
Jacek Janczewski: przystawka – łosoś pokryty mchem pietruszkowym, sos vinegret; danie główne – zrazy wołowe nadziewane, z sosem grzybowym, buraczki zasmażane puree ziemniaczane;
II miejsce (równorzędne):
Sebastian Cymerkiewicz : przystawka – jaja faszerowane pieczarkami; danie główne – tortellini ze szpinakiem i sosem śmietanowym;
Michał Szwed za: przystawka – amerykański naleśnik z tosta; danie główne – makaron z krewetkami na ostro;
III miejsce:
Bartłomiej Guzik: przystawka – bruschetta z pomidorami, octem balsamicznym i czosnkiem; danie główne: filet z kurczaka sous-vide faszerowany suszonymi pomidorami i parmezanem, ziemniaczki w mundurkach podane z rukolą, pomidorkami i cherry oraz vinegretem koperkowym.
Wszystkim uczestnikom gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów zawodowych.
Fotorelacja z konkursu w naszej galerii
Anna Glińska-Grochal
Elżbieta Mączka