CKZ

Profil na Facebook.com

Dziennik elektroniczny


Bierzemy udział w

Dyplom

Dyplom

Otrzymaliśmy podziękowanie od Ministra Edukacji i Nauki za udział w III edycji akcji:
Razem na Święta.

Pomoc dla Pani Ewy

Podziękowania

Ewaluacja zewnętrzna

Certyfikat ECDL

Nasza szkoła posiada
certyfikat ECDL
uprawniający do przeprowadzania egzaminów na
Europejski Certyfikat
Umiejętności Komputerowych

czytaj więcej

Egzaminy praktyczne

Miło nam poinformować, że nowo powstała pracownia kształcenia zawodowegow branży mechanicznej mieszcząca sie przy ul. Kolejowej 28 otrzymała z dniem 8 lutego 2016 r. upoważnienie do przeprowadzania części praktycznej egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie w kwalifikacji M.18 Diagnozowanie i naprawa podzespołów i zespołów pojazdów samochodowych. Jest to potwierdzenie wysokich standardów wyposażenia pracowni w najnowocześniejszy sprzęt niezbędny do kształcenia w branży mechanicznej. Pragniemy również przypomnieć, że Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego posiada upoważnienia do organizacji egzaminów z poszczególnych kwalifikacji wchodzącyh w skład zawodów fryzjer, sprzedawca, kucharz.

Informacja dla pracodawców

Zgodnie z rozporządzeniem MINISTRA EDUKACJI NARODOWEJ z dnia 22 lutego 2019 r. w sprawie praktycznej nauki zawodu oraz na podstawie art. 120 ust. 4 ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. – Prawo oświatowe (Dz. U. z 2018 r. poz. 996, 1000, 1290, 1669 i 2245) Dyrektor Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Niepołomicach informuje co następuje:

§ 3. 2. Praktyczna nauka zawodu młodocianych jest organizowana przez pracodawcę, który zawarł z nimi umowę o pracę w celu przygotowania zawodowego.

czytaj całość ...

Konkurs na najlepszego ucznia w zawodzie kucharz 2022

W dniu 01.06.2022 r. w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Niepołomicach przeprowadzono Konkurs na najlepszego ucznia w zawodzie kucharz. Turniej odbył się pod patronatem Burmistrza Miasta i Gminy Niepołomice.

Tematem była tradycyjna kuchnia w nowoczesnym wydaniu. Uczniowie mieli wymyślić i przygotować przystawkę oraz danie główne. Rywalizowało 4 uczniów klasy 3 w zawodzie kucharz.
W składzie komisji oceniającej byli Dyrekcja, Nauczyciele oraz Łukasz Grabowski ze Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników oraz Krakowskiej Kongregacji Kupieckiej. Uczestników oceniano m.in. za umiejętności techniczne, organizację, higienę i czystość stanowiska pracy, smak, wygląd potraw oraz kompozycję dodatków.

Wyniki:
I miejsce:
Jacek Janczewski: przystawka – łosoś pokryty mchem pietruszkowym, sos vinegret; danie główne – zrazy wołowe nadziewane, z sosem grzybowym, buraczki zasmażane puree ziemniaczane;
II miejsce (równorzędne):
Sebastian Cymerkiewicz : przystawka – jaja faszerowane pieczarkami; danie główne – tortellini ze szpinakiem i sosem śmietanowym;
Michał Szwed za: przystawka – amerykański naleśnik z tosta; danie główne – makaron z krewetkami na ostro;
III miejsce:
Bartłomiej Guzik: przystawka – bruschetta z pomidorami, octem balsamicznym i czosnkiem; danie główne: filet z kurczaka sous-vide faszerowany suszonymi pomidorami i parmezanem, ziemniaczki w mundurkach podane z rukolą, pomidorkami i cherry oraz vinegretem koperkowym.

Wszystkim uczestnikom gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów zawodowych.

Fotorelacja z konkursu w naszej galerii

Anna Glińska-Grochal
Elżbieta Mączka
Wygenerowano w sekund: 0.05
17,592,330 unikalne wizyty