CKZ
Profil na Facebook.com
Dziennik elektroniczny
Bierzemy udział w
Dyplom
Dyplom
Ewaluacja zewnętrzna
Certyfikat ECDL
certyfikat ECDL
uprawniający do przeprowadzania egzaminów na
Europejski Certyfikat
Umiejętności Komputerowych

czytaj więcej
Egzaminy praktyczne
Informacja dla pracodawców
§ 3. 2. Praktyczna nauka zawodu młodocianych jest organizowana przez pracodawcę, który zawarł z nimi umowę o pracę w celu przygotowania zawodowego.
Konkurs na najlepszego ucznia w zawodzie kucharz 2016/2017

W zmaganiach konkursowych wzięło udział pięcioro uczniów: Klaudia Nagięć, Artur Gucwa, Krzysztof Frąś, Daniel Jesionka i Łukasz Kuś. Głównym surowcem, przyrządzaniem którego mieli się wykazać, była wieprzowina. W tej rywalizacji dobór potraw nie był dowolny, ponieważ ocenie podlegały nawiązania do tradycyjnych wielkanocnych smaków z polskich stołów.
Jak co roku uczniowie Zasadniczej Szkoły Zawodowej wykazali się niezwykłą kreatywnością a konkursowa rywalizacja stała na znakomitym poziomie. Młodzi adepci sztuki kulinarnej wykazali się olbrzymią wiedzą, pomysłowością i talentem. Koordynujący pracę komisji konkursowej chef Łukasz Grabowski, doceniał w nich technikę pracy, higienę i organizację na stanowisku pracy, walory organoleptyczne oraz prezentację wyrobów.

Wszyscy uczestnicy bardzo twórczo potraktowali wielkanocne tradycyjne smaki, dzięki temu potrawy były ciekawe i pyszne. Ostatecznie pierwsze miejsce po głosowaniu komisji konkursowej zdobył Krzysztof Frąś, a nagrodę publiczności otrzymał Daniel Jesionka.
Serdecznie gratulujemy uczniom świetnych osiągnięć, nauczycielom wychowanków i znakomitej organizacji konkursu! Zdjęcia możecie obejrzeć w naszej galerii.
Elżbieta Mączka