CKZ
Profil na Facebook.com
Dziennik elektroniczny
Bierzemy udział w
Dyplom
Dyplom
Ewaluacja zewnętrzna
Certyfikat ECDL
certyfikat ECDL
uprawniający do przeprowadzania egzaminów na
Europejski Certyfikat
Umiejętności Komputerowych
czytaj więcej
Egzaminy praktyczne
Informacja dla pracodawców
§ 3. 2. Praktyczna nauka zawodu młodocianych jest organizowana przez pracodawcę, który zawarł z nimi umowę o pracę w celu przygotowania zawodowego.
Kolejne sukcesy naszych uczniów 2015/2016
W dniu 12 kwietnia w Trzebini odbyły się konkursy wojewódzkie - „Sprawny w zawodzie bezpieczny w pracy – kucharz” oraz „Wiedzy z zakresu prawa pracy i przepisów BHP”, organizowane przez Małopolską Wojewódzką Komendę OHP.
W konkursowych zmaganiach kulinarnych startowali uczniowie trzeciej klasy : Ewelina Klima odbywająca praktyczną naukę zawodu w Restauracji Zamkowej w Niepołomicach oraz Damian Suder odbywający praktykę w Restauracji Chimera w Krakowie. W Konkursie wiedzy dotyczącej przepisów prawa pracy reprezentował nas Damian Zapart uczeń klasy drugiej. Wszyscy uczestnicy są uczniami Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Niepołomicach.
Wysoki poziom przyszłych kucharzy zarówno teoretyczny jak i praktyczny został w pełni doceniony przez komisję, która przydzieliła im najwięcej punktów za przygotowane wspólnie dania z ryby. Ponadto oceniony został test teoretyczny, w którym wykazali się bardzo dużą znajomością tematyki związanej z technologią gastronomiczną co przyczyniło się do zajęcia przez nich I miejsca i tym samym zakwalifikowani się do etapu ogólnopolskiego. Damianowi zabrakło 2 pkt. do zwycięstwa, konkurs w jego dziedzinie był bardzo wyrównany, Damian zajął III miejsce. Wszystkim gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.
tekst: Zuzanna Polańska
foto: Wiesław Szczerbiński
W konkursowych zmaganiach kulinarnych startowali uczniowie trzeciej klasy : Ewelina Klima odbywająca praktyczną naukę zawodu w Restauracji Zamkowej w Niepołomicach oraz Damian Suder odbywający praktykę w Restauracji Chimera w Krakowie. W Konkursie wiedzy dotyczącej przepisów prawa pracy reprezentował nas Damian Zapart uczeń klasy drugiej. Wszyscy uczestnicy są uczniami Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Niepołomicach.
Wysoki poziom przyszłych kucharzy zarówno teoretyczny jak i praktyczny został w pełni doceniony przez komisję, która przydzieliła im najwięcej punktów za przygotowane wspólnie dania z ryby. Ponadto oceniony został test teoretyczny, w którym wykazali się bardzo dużą znajomością tematyki związanej z technologią gastronomiczną co przyczyniło się do zajęcia przez nich I miejsca i tym samym zakwalifikowani się do etapu ogólnopolskiego. Damianowi zabrakło 2 pkt. do zwycięstwa, konkurs w jego dziedzinie był bardzo wyrównany, Damian zajął III miejsce. Wszystkim gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.
tekst: Zuzanna Polańska
foto: Wiesław Szczerbiński