CKZ
Profil na Facebook.com
Dziennik elektroniczny
Bierzemy udział w
Dyplom
Dyplom
Ewaluacja zewnętrzna
Certyfikat ECDL
certyfikat ECDL
uprawniający do przeprowadzania egzaminów na
Europejski Certyfikat
Umiejętności Komputerowych
czytaj więcej
Egzaminy praktyczne
Informacja dla pracodawców
§ 3. 2. Praktyczna nauka zawodu młodocianych jest organizowana przez pracodawcę, który zawarł z nimi umowę o pracę w celu przygotowania zawodowego.
Konkurs na Najlepszego ucznia w zawodzie cukiernik 2015/2016
W dniu 22 lutego 2016r. w CKZiU w Niepołomicach odbył się szkolny etap konkursu na „Najlepszego ucznia w zawodzie cukiernik” przeprowadzonym pod honorowym patronatem Burmistrza Miasta i Gminy Niepołomice.
W czasie rywalizacji uczniowie wykazali się gruntowną wiedzą teoretyczną i znakomitym przygotowaniem do realizacji zadań praktycznych. W zmaganiach konkursowych uczestnicy mieli do wykonania następujące zadania: złożyć i udekorować tort okolicznościowy, udekorować 5 ciasteczek bankietowych oraz wymodelować 3 figurki z marcepana. Tematem przewodnim tej części konkursu była „Głębia oceanu”. Uczniowie mieli do dyspozycji różnorodne surowce i półprodukty z których tworzyli kolorowe, piękne torty, interesujące „bankietówki”, oraz fantazyjne figurki – ryby, raki, kraby, ośmiornice. Młodzi cukiernicy mieli okazję popisać się wyobraźnią i fantazją w tworzeniu dekoracji, zdolnościami manualnymi i wyczuciem harmonii kolorów.
Oceniany był smak, wygląd prac, oraz harmonia poszczególnych elementów, które wchodziły w skład pracy konkursowej. Komisja zwracała również uwagę na zachowanie zasad higieny produkcji, oraz na prezentację prac przez poszczególnych uczniów. Nad organizacją konkursu czuwała p. Elżbieta Mączka, nauczyciel przedmiotów zawodowych gastronomicznych.
Wyniki konkursowych zmagań to:
I. Miejsce – Roksana Górna
II. Miejsce - Piotr Kozioł
III. Miejsce – Aneta Nosek, Paulina Sendor
Zwycięzcom serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.
Zdjęcia w naszej galerii
Elżbieta Mączka
W czasie rywalizacji uczniowie wykazali się gruntowną wiedzą teoretyczną i znakomitym przygotowaniem do realizacji zadań praktycznych. W zmaganiach konkursowych uczestnicy mieli do wykonania następujące zadania: złożyć i udekorować tort okolicznościowy, udekorować 5 ciasteczek bankietowych oraz wymodelować 3 figurki z marcepana. Tematem przewodnim tej części konkursu była „Głębia oceanu”. Uczniowie mieli do dyspozycji różnorodne surowce i półprodukty z których tworzyli kolorowe, piękne torty, interesujące „bankietówki”, oraz fantazyjne figurki – ryby, raki, kraby, ośmiornice. Młodzi cukiernicy mieli okazję popisać się wyobraźnią i fantazją w tworzeniu dekoracji, zdolnościami manualnymi i wyczuciem harmonii kolorów.
Oceniany był smak, wygląd prac, oraz harmonia poszczególnych elementów, które wchodziły w skład pracy konkursowej. Komisja zwracała również uwagę na zachowanie zasad higieny produkcji, oraz na prezentację prac przez poszczególnych uczniów. Nad organizacją konkursu czuwała p. Elżbieta Mączka, nauczyciel przedmiotów zawodowych gastronomicznych.
Wyniki konkursowych zmagań to:
I. Miejsce – Roksana Górna
II. Miejsce - Piotr Kozioł
III. Miejsce – Aneta Nosek, Paulina Sendor
Zwycięzcom serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.
Zdjęcia w naszej galerii
Elżbieta Mączka