CKZ
Profil na Facebook.com
Dziennik elektroniczny
Bierzemy udział w
Dyplom
Dyplom
Ewaluacja zewnętrzna
Certyfikat ECDL
certyfikat ECDL
uprawniający do przeprowadzania egzaminów na
Europejski Certyfikat
Umiejętności Komputerowych
czytaj więcej
Egzaminy praktyczne
Informacja dla pracodawców
§ 3. 2. Praktyczna nauka zawodu młodocianych jest organizowana przez pracodawcę, który zawarł z nimi umowę o pracę w celu przygotowania zawodowego.
Menu dla diabetyka 2015/2016
W dniu 05.10.2015 r. uczniowie kl.Ia i IIa kształcący się w zawodzie kucharz pod opieką p. Elżbiety Mączki i p. Teresy Woźnicy nauczycieli przedmiotów zawodowych gastronomicznych, uczestniczyli w warsztatach kulinarnych MENU DLA DIABETYKA, które odbyły się w Studiu Qulinarnym na ul.Gazowej w Krakowie.
Warsztaty zorganizowało Małopolskie Towarzystwo Pomocy Dzieciom i Młodzieży z Cukrzycą a prowadzone były przez francuskiego mistrza sztuki kulinarnej Davida Gaboriauda. Uczniowie wykonali potrawy o niskim indeksie glikemicznym wskazane w diecie cukrzycowej. Były to: tataki z polędwicy wołowej z makaronem ryżowym i warzywami, kasza jaglana z twarogiem i owocami oraz czarna soczewica z mirepoix i jajkiem poche. Uczniowie wrócili do szkoły bogatsi o wiedzę na temat żywienia dietetycznego przygotowaną dla diabetyków, których liczba lawinowo wzrasta w naszym społeczeństwie.
Teresa Woźnica
Elżbieta Mączka
Warsztaty zorganizowało Małopolskie Towarzystwo Pomocy Dzieciom i Młodzieży z Cukrzycą a prowadzone były przez francuskiego mistrza sztuki kulinarnej Davida Gaboriauda. Uczniowie wykonali potrawy o niskim indeksie glikemicznym wskazane w diecie cukrzycowej. Były to: tataki z polędwicy wołowej z makaronem ryżowym i warzywami, kasza jaglana z twarogiem i owocami oraz czarna soczewica z mirepoix i jajkiem poche. Uczniowie wrócili do szkoły bogatsi o wiedzę na temat żywienia dietetycznego przygotowaną dla diabetyków, których liczba lawinowo wzrasta w naszym społeczeństwie.
Teresa Woźnica
Elżbieta Mączka