CKZ
Profil na Facebook.com
Dziennik elektroniczny
Bierzemy udział w
Dyplom
Dyplom
Ewaluacja zewnętrzna
Certyfikat ECDL
certyfikat ECDL
uprawniający do przeprowadzania egzaminów na
Europejski Certyfikat
Umiejętności Komputerowych
czytaj więcej
Egzaminy praktyczne
Informacja dla pracodawców
§ 3. 2. Praktyczna nauka zawodu młodocianych jest organizowana przez pracodawcę, który zawarł z nimi umowę o pracę w celu przygotowania zawodowego.
Sprawni w zawodzie kucharz w Niepołomicach 2014/2015
W dniu 10.03.2015r. w pracowni gastronomicznej Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Niepołomicach odbył się I Etap Konkursu Sprawny w Zawodzie – Bezpieczny w Pracy – Kucharz, organizowany wspólnie z 6-2 HP w Niepołomicach.
W konkursowych zmaganiach wzięło udział sześciu najlepszych kucharzy z klasy III A, którzy po eliminacjach teoretycznych musieli sprostać bardzo trudnemu zadaniu, przygotować filet z kurczaka w dwóch odsłonach. Główny składnik został ufundowany przez CEDROB S.A. Oddział Zakłady Drobiarskie Niepołomice. Wszyscy uczestnicy stanęli na wysokości zadania, potrawy były smaczne, pięknie ozdobione, a poziom bardzo wyrównany. Uczestnicy pracowali indywidualnie. Efekt pracy podziwiali i próbowali zaproszeni goście m.inn. p. Komendant MWK OHP dr Jolanta Zajączkowska, Przewodniczący Rady Miejskiej p. Marek Ciastoń, Dział Promocji UMiG Niepołomice reprezentowała p. Joanna Kocot, Dyrektor CKZiU p. Bożena Kruk. Nad wszystkim czuwała komisja, do której po raz kolejny zostali zaproszeni kucharze z Małopolskiego Stowarzyszenia Kucharzy i Cukierników p. Michał Henzel, Łukasz Grabowski, oraz Rafał Lemiowski. Komisje wspomagała p. Elżbieta Mączka, nauczyciel technologii, która przygotowała i oceniła test teoretyczny.
Młodzieży towarzyszyły duże emocje, walczyli nie tylko o przejście do drugiego etapu naszego konkursu, ale i o wspaniale nagrody- najlepszy z uczestników otrzymał możliwość uczestniczenia w majowym konkursie „Smak Pienińskiego Pstrąga”. Wszyscy uczestnicy otrzymali nagrody rzeczowe ufundowane przez CEDROB S.A. Po zmaganiach kulinarnych prace naszych uczestników zostały poddane ocenie: wzięto pod uwagę zastosowanie przepisów bhp, przygotowanie i utrzymanie porządku na stanowisku pracy, wykorzystanie wszystkich produktów, ilość i jakość wykonanej pracy, smak oraz prezentację. Pierwsze miejsce zajęła Michell Bojko, drugie Adrian Bartyzel a trzecie miejsce zajęła Inga Kraińska. Wyróżnienie przypadło Adrianowi Bartyzelowi i Izabeli Stasiak, którzy zostali najlepiej ocenieni przez naszych gości. W drugim etapie konkursu nasz hufiec będzie reprezentowany przez Michell Bojko oraz Adriana Bartyzel.
Zdjęcia w naszej galerii.
Zuzanna Polańska
W konkursowych zmaganiach wzięło udział sześciu najlepszych kucharzy z klasy III A, którzy po eliminacjach teoretycznych musieli sprostać bardzo trudnemu zadaniu, przygotować filet z kurczaka w dwóch odsłonach. Główny składnik został ufundowany przez CEDROB S.A. Oddział Zakłady Drobiarskie Niepołomice. Wszyscy uczestnicy stanęli na wysokości zadania, potrawy były smaczne, pięknie ozdobione, a poziom bardzo wyrównany. Uczestnicy pracowali indywidualnie. Efekt pracy podziwiali i próbowali zaproszeni goście m.inn. p. Komendant MWK OHP dr Jolanta Zajączkowska, Przewodniczący Rady Miejskiej p. Marek Ciastoń, Dział Promocji UMiG Niepołomice reprezentowała p. Joanna Kocot, Dyrektor CKZiU p. Bożena Kruk. Nad wszystkim czuwała komisja, do której po raz kolejny zostali zaproszeni kucharze z Małopolskiego Stowarzyszenia Kucharzy i Cukierników p. Michał Henzel, Łukasz Grabowski, oraz Rafał Lemiowski. Komisje wspomagała p. Elżbieta Mączka, nauczyciel technologii, która przygotowała i oceniła test teoretyczny.
Młodzieży towarzyszyły duże emocje, walczyli nie tylko o przejście do drugiego etapu naszego konkursu, ale i o wspaniale nagrody- najlepszy z uczestników otrzymał możliwość uczestniczenia w majowym konkursie „Smak Pienińskiego Pstrąga”. Wszyscy uczestnicy otrzymali nagrody rzeczowe ufundowane przez CEDROB S.A. Po zmaganiach kulinarnych prace naszych uczestników zostały poddane ocenie: wzięto pod uwagę zastosowanie przepisów bhp, przygotowanie i utrzymanie porządku na stanowisku pracy, wykorzystanie wszystkich produktów, ilość i jakość wykonanej pracy, smak oraz prezentację. Pierwsze miejsce zajęła Michell Bojko, drugie Adrian Bartyzel a trzecie miejsce zajęła Inga Kraińska. Wyróżnienie przypadło Adrianowi Bartyzelowi i Izabeli Stasiak, którzy zostali najlepiej ocenieni przez naszych gości. W drugim etapie konkursu nasz hufiec będzie reprezentowany przez Michell Bojko oraz Adriana Bartyzel.
Zdjęcia w naszej galerii.
Zuzanna Polańska