CKZ

Profil na Facebook.com

Dziennik elektroniczny


Bierzemy udział w

Dyplom

Dyplom

Otrzymaliśmy podziękowanie od Ministra Edukacji i Nauki za udział w III edycji akcji:
Razem na Święta.

Pomoc dla Pani Ewy

Podziękowania

Ewaluacja zewnętrzna

Certyfikat ECDL

Nasza szkoła posiada
certyfikat ECDL
uprawniający do przeprowadzania egzaminów na
Europejski Certyfikat
Umiejętności Komputerowych

czytaj więcej

Egzaminy praktyczne

Miło nam poinformować, że nowo powstała pracownia kształcenia zawodowegow branży mechanicznej mieszcząca sie przy ul. Kolejowej 28 otrzymała z dniem 8 lutego 2016 r. upoważnienie do przeprowadzania części praktycznej egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie w kwalifikacji M.18 Diagnozowanie i naprawa podzespołów i zespołów pojazdów samochodowych. Jest to potwierdzenie wysokich standardów wyposażenia pracowni w najnowocześniejszy sprzęt niezbędny do kształcenia w branży mechanicznej. Pragniemy również przypomnieć, że Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego posiada upoważnienia do organizacji egzaminów z poszczególnych kwalifikacji wchodzącyh w skład zawodów fryzjer, sprzedawca, kucharz.

Informacja dla pracodawców

Zgodnie z rozporządzeniem MINISTRA EDUKACJI NARODOWEJ z dnia 22 lutego 2019 r. w sprawie praktycznej nauki zawodu oraz na podstawie art. 120 ust. 4 ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. – Prawo oświatowe (Dz. U. z 2018 r. poz. 996, 1000, 1290, 1669 i 2245) Dyrektor Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Niepołomicach informuje co następuje:

§ 3. 2. Praktyczna nauka zawodu młodocianych jest organizowana przez pracodawcę, który zawarł z nimi umowę o pracę w celu przygotowania zawodowego.

czytaj całość ...

Sprawni w zawodzie kucharz w Niepołomicach 2014/2015

W dniu 10.03.2015r. w pracowni gastronomicznej Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Niepołomicach odbył się I Etap Konkursu Sprawny w Zawodzie – Bezpieczny w Pracy – Kucharz, organizowany wspólnie z 6-2 HP w Niepołomicach.

W konkursowych zmaganiach wzięło udział sześciu najlepszych kucharzy z klasy III A, którzy po eliminacjach teoretycznych musieli sprostać bardzo trudnemu zadaniu, przygotować filet z kurczaka w dwóch odsłonach. Główny składnik został ufundowany przez CEDROB S.A. Oddział Zakłady Drobiarskie Niepołomice. Wszyscy uczestnicy stanęli na wysokości zadania, potrawy były smaczne, pięknie ozdobione, a poziom bardzo wyrównany. Uczestnicy pracowali indywidualnie. Efekt pracy podziwiali i próbowali zaproszeni goście m.inn. p. Komendant MWK OHP dr Jolanta Zajączkowska, Przewodniczący Rady Miejskiej p. Marek Ciastoń, Dział Promocji UMiG Niepołomice reprezentowała p. Joanna Kocot, Dyrektor CKZiU p. Bożena Kruk. Nad wszystkim czuwała komisja, do której po raz kolejny zostali zaproszeni kucharze z Małopolskiego Stowarzyszenia Kucharzy i Cukierników p. Michał Henzel, Łukasz Grabowski, oraz Rafał Lemiowski. Komisje wspomagała p. Elżbieta Mączka, nauczyciel technologii, która przygotowała i oceniła test teoretyczny.

Młodzieży towarzyszyły duże emocje, walczyli nie tylko o przejście do drugiego etapu naszego konkursu, ale i o wspaniale nagrody- najlepszy z uczestników otrzymał możliwość uczestniczenia w majowym konkursie „Smak Pienińskiego Pstrąga”. Wszyscy uczestnicy otrzymali nagrody rzeczowe ufundowane przez CEDROB S.A. Po zmaganiach kulinarnych prace naszych uczestników zostały poddane ocenie: wzięto pod uwagę zastosowanie przepisów bhp, przygotowanie i utrzymanie porządku na stanowisku pracy, wykorzystanie wszystkich produktów, ilość i jakość wykonanej pracy, smak oraz prezentację. Pierwsze miejsce zajęła Michell Bojko, drugie Adrian Bartyzel a trzecie miejsce zajęła Inga Kraińska. Wyróżnienie przypadło Adrianowi Bartyzelowi i Izabeli Stasiak, którzy zostali najlepiej ocenieni przez naszych gości. W drugim etapie konkursu nasz hufiec będzie reprezentowany przez Michell Bojko oraz Adriana Bartyzel.

Zdjęcia w naszej galerii.

Zuzanna Polańska
Wygenerowano w sekund: 0.05
17,591,751 unikalne wizyty