CKZ
Profil na Facebook.com
Dziennik elektroniczny
Bierzemy udział w
Dyplom
Dyplom
Ewaluacja zewnętrzna
Certyfikat ECDL
certyfikat ECDL
uprawniający do przeprowadzania egzaminów na
Europejski Certyfikat
Umiejętności Komputerowych
czytaj więcej
Egzaminy praktyczne
Informacja dla pracodawców
§ 3. 2. Praktyczna nauka zawodu młodocianych jest organizowana przez pracodawcę, który zawarł z nimi umowę o pracę w celu przygotowania zawodowego.
Konkurs kulinarny w ODiDZ 2013/2014
19 maja 2014 r. w Ośrodku Dokształcania i Doskonalenia Zawodowego w Niepołomicach odbył się Konkurs Kulinarny organizowany przez 6-2 Hufiec Pracy i Zespół Szkół Zawodowych Nr 2 w Niepołomicach.
Konkurs odbywał się w dwóch kategoriach wiekowych klasa 1 i 2. Tematem przewodnim były potrawy przyrządzone z kurczaka. Młodzież po eliminacjach z wiedzy teoretycznej przeprowadzonych przez, nauczycieli przedmiotów zawodowych w branży gastronomicznej P. Elżbietę Mączkę oraz Annę Glińską – Grochal , pracowała w dwuosobowych zespołach, w których wykonywali potrawy według własnego przepisu i pomysłu. Komisja w składzie profesjonalnych kucharzy Michała Henzel, Łukasza Grabowskiego, Marka Galica oraz Elżbietę Mączkę i Annę Glińską – Grochal brała pod uwagę organizację pracy, przestrzeganie przepisów BHP, umiejętność pracy w zespole, wykorzystanie produktów, estetykę potrawy oraz walory smakowe.
W kategorii starszej:
*I miejsce Paulina Złotowska i Izabela Kuciel,
*II miejsce Paweł Kuc i Adrian Bartyzel
*III miejsce Izabela Stasiak i Patrycja Krochmal.
W kategorii młodszej:
*I miejsce Elżbieta Ryż i Grzegorz Mietła,
*II miejsce Dominika Jachimczak i Justyna Pyrz,
*III miejsce Piotr Rojewski i Paweł Bogusz.
Komisja uznała zespół Elżbiety Ryż i Grzegorza Mietła za bezkonkurencyjny podkreślając pomysłowość i walory smakowe przyrządzonych przez nich potraw. Otrzymali oni nagrody ufundowane przez Cedrob Zakłady Produkcyjne w Niepołomicach. Młodzież dodatkowo została oceniona przez zaproszonych gości, którzy wyróżnili nagrodą publiczności dwa zespoły: Paulinę Złotowską i Izabelę Kuciel oraz Dominikę Jachimczak i Justynę Pyrz. Sponsorami konkursu byli Ośrodku Dokształcania i Doskonalenia Zawodowego w Niepołomicach, 6-2 Hufiec Pracy , Zespół Szkół Zawodowych Nr 2 w Niepołomicach im. Krakowskiego Bractwa Kurkowego. Dyplomy i nagrody uczestnicy otrzymają na uroczystości zakończenia roku szkolnego. Wszystkim uczestnikom konkursu serdecznie gratulujemy.
Autor: Zuzanna Polańska, Anna Glińska - Grochal
Konkurs odbywał się w dwóch kategoriach wiekowych klasa 1 i 2. Tematem przewodnim były potrawy przyrządzone z kurczaka. Młodzież po eliminacjach z wiedzy teoretycznej przeprowadzonych przez, nauczycieli przedmiotów zawodowych w branży gastronomicznej P. Elżbietę Mączkę oraz Annę Glińską – Grochal , pracowała w dwuosobowych zespołach, w których wykonywali potrawy według własnego przepisu i pomysłu. Komisja w składzie profesjonalnych kucharzy Michała Henzel, Łukasza Grabowskiego, Marka Galica oraz Elżbietę Mączkę i Annę Glińską – Grochal brała pod uwagę organizację pracy, przestrzeganie przepisów BHP, umiejętność pracy w zespole, wykorzystanie produktów, estetykę potrawy oraz walory smakowe.
W kategorii starszej:
*I miejsce Paulina Złotowska i Izabela Kuciel,
*II miejsce Paweł Kuc i Adrian Bartyzel
*III miejsce Izabela Stasiak i Patrycja Krochmal.
W kategorii młodszej:
*I miejsce Elżbieta Ryż i Grzegorz Mietła,
*II miejsce Dominika Jachimczak i Justyna Pyrz,
*III miejsce Piotr Rojewski i Paweł Bogusz.
Komisja uznała zespół Elżbiety Ryż i Grzegorza Mietła za bezkonkurencyjny podkreślając pomysłowość i walory smakowe przyrządzonych przez nich potraw. Otrzymali oni nagrody ufundowane przez Cedrob Zakłady Produkcyjne w Niepołomicach. Młodzież dodatkowo została oceniona przez zaproszonych gości, którzy wyróżnili nagrodą publiczności dwa zespoły: Paulinę Złotowską i Izabelę Kuciel oraz Dominikę Jachimczak i Justynę Pyrz. Sponsorami konkursu byli Ośrodku Dokształcania i Doskonalenia Zawodowego w Niepołomicach, 6-2 Hufiec Pracy , Zespół Szkół Zawodowych Nr 2 w Niepołomicach im. Krakowskiego Bractwa Kurkowego. Dyplomy i nagrody uczestnicy otrzymają na uroczystości zakończenia roku szkolnego. Wszystkim uczestnikom konkursu serdecznie gratulujemy.
Autor: Zuzanna Polańska, Anna Glińska - Grochal