CKZ

Profil na Facebook.com

Dziennik elektroniczny


Bierzemy udział w

Dyplom

Dyplom

Otrzymaliśmy podziękowanie od Ministra Edukacji i Nauki za udział w III edycji akcji:
Razem na Święta.

Pomoc dla Pani Ewy

Podziękowania

Ewaluacja zewnętrzna

Certyfikat ECDL

Nasza szkoła posiada
certyfikat ECDL
uprawniający do przeprowadzania egzaminów na
Europejski Certyfikat
Umiejętności Komputerowych

czytaj więcej

Egzaminy praktyczne

Miło nam poinformować, że nowo powstała pracownia kształcenia zawodowegow branży mechanicznej mieszcząca sie przy ul. Kolejowej 28 otrzymała z dniem 8 lutego 2016 r. upoważnienie do przeprowadzania części praktycznej egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie w kwalifikacji M.18 Diagnozowanie i naprawa podzespołów i zespołów pojazdów samochodowych. Jest to potwierdzenie wysokich standardów wyposażenia pracowni w najnowocześniejszy sprzęt niezbędny do kształcenia w branży mechanicznej. Pragniemy również przypomnieć, że Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego posiada upoważnienia do organizacji egzaminów z poszczególnych kwalifikacji wchodzącyh w skład zawodów fryzjer, sprzedawca, kucharz.

Informacja dla pracodawców

Zgodnie z rozporządzeniem MINISTRA EDUKACJI NARODOWEJ z dnia 22 lutego 2019 r. w sprawie praktycznej nauki zawodu oraz na podstawie art. 120 ust. 4 ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. – Prawo oświatowe (Dz. U. z 2018 r. poz. 996, 1000, 1290, 1669 i 2245) Dyrektor Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Niepołomicach informuje co następuje:

§ 3. 2. Praktyczna nauka zawodu młodocianych jest organizowana przez pracodawcę, który zawarł z nimi umowę o pracę w celu przygotowania zawodowego.

czytaj całość ...

Pola Chwały 2013/2014

W dniach 27-29 września w Niepołomicach odbyły się VIII „Pola Chwały” - spotkanie entuzjastów historii, gier wojennych i rekonstrukcji historycznej.

Ośrodek Dokształcania i Doskonalenia Zawodowego przy Zespole Szkół Zawodowych Nr 2 w Niepołomicach po raz kolejny był organizatorem posiłku dla uczestników tego wydarzenia. Uczniowie bardzo chętnie włączyli się w przygotowywanie posiłków, które rozpoczęły się już dwa dni przed tegorocznymi Polami Chwały. W pracowni gastronomicznej naszego ośrodka uczniowie klasy I a w zawodzie kucharz oraz słuchacze III semestru Technikum Uzupełniającego w zawodzie technik technologii żywności gotowali m. in. żurek z kiełbasa i jajkiem, bigos, przygotowywali również smalec wiejski, który serwowany był z chlebem oraz ogórkiem kiszonym. Nad przygotowaniem posiłków czuwały Pani Anna Glińska – Grochal, Pani Elżbieta Mączka oraz Pani Kinga Chmiel.

Zdjęcia w galerii szkoły
Wygenerowano w sekund: 0.06
17,593,040 unikalne wizyty