CKZ

Profil na Facebook.com

Dziennik elektroniczny


Bierzemy udział w

Dyplom

Dyplom

Otrzymaliśmy podziękowanie od Ministra Edukacji i Nauki za udział w III edycji akcji:
Razem na Święta.

Pomoc dla Pani Ewy

Podziękowania

Ewaluacja zewnętrzna

Certyfikat ECDL

Nasza szkoła posiada
certyfikat ECDL
uprawniający do przeprowadzania egzaminów na
Europejski Certyfikat
Umiejętności Komputerowych

czytaj więcej

Egzaminy praktyczne

Miło nam poinformować, że nowo powstała pracownia kształcenia zawodowegow branży mechanicznej mieszcząca sie przy ul. Kolejowej 28 otrzymała z dniem 8 lutego 2016 r. upoważnienie do przeprowadzania części praktycznej egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie w kwalifikacji M.18 Diagnozowanie i naprawa podzespołów i zespołów pojazdów samochodowych. Jest to potwierdzenie wysokich standardów wyposażenia pracowni w najnowocześniejszy sprzęt niezbędny do kształcenia w branży mechanicznej. Pragniemy również przypomnieć, że Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego posiada upoważnienia do organizacji egzaminów z poszczególnych kwalifikacji wchodzącyh w skład zawodów fryzjer, sprzedawca, kucharz.

Informacja dla pracodawców

Zgodnie z rozporządzeniem MINISTRA EDUKACJI NARODOWEJ z dnia 22 lutego 2019 r. w sprawie praktycznej nauki zawodu oraz na podstawie art. 120 ust. 4 ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. – Prawo oświatowe (Dz. U. z 2018 r. poz. 996, 1000, 1290, 1669 i 2245) Dyrektor Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Niepołomicach informuje co następuje:

§ 3. 2. Praktyczna nauka zawodu młodocianych jest organizowana przez pracodawcę, który zawarł z nimi umowę o pracę w celu przygotowania zawodowego.

czytaj całość ...

Konkurs na Najlepszego ucznia w zawodzie cukiernik 2015/2016

W dniu 22 lutego 2016r. w CKZiU w Niepołomicach odbył się szkolny etap konkursu na „Najlepszego ucznia w zawodzie cukiernik” przeprowadzonym pod honorowym patronatem Burmistrza Miasta i Gminy Niepołomice.

W czasie rywalizacji uczniowie wykazali się gruntowną wiedzą teoretyczną i znakomitym przygotowaniem do realizacji zadań praktycznych. W zmaganiach konkursowych uczestnicy mieli do wykonania następujące zadania: złożyć i udekorować tort okolicznościowy, udekorować 5 ciasteczek bankietowych oraz wymodelować 3 figurki z marcepana. Tematem przewodnim tej części konkursu była „Głębia oceanu”. Uczniowie mieli do dyspozycji różnorodne surowce i półprodukty z których tworzyli kolorowe, piękne torty, interesujące „bankietówki”, oraz fantazyjne figurki – ryby, raki, kraby, ośmiornice. Młodzi cukiernicy mieli okazję popisać się wyobraźnią i fantazją w tworzeniu dekoracji, zdolnościami manualnymi i wyczuciem harmonii kolorów.

Oceniany był smak, wygląd prac, oraz harmonia poszczególnych elementów, które wchodziły w skład pracy konkursowej. Komisja zwracała również uwagę na zachowanie zasad higieny produkcji, oraz na prezentację prac przez poszczególnych uczniów. Nad organizacją konkursu czuwała p. Elżbieta Mączka, nauczyciel przedmiotów zawodowych gastronomicznych.
Wyniki konkursowych zmagań to:
I. Miejsce – Roksana Górna
II. Miejsce - Piotr Kozioł
III. Miejsce – Aneta Nosek, Paulina Sendor
Zwycięzcom serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.

Zdjęcia w naszej galerii

Elżbieta Mączka
Wygenerowano w sekund: 0.04
16,632,674 unikalne wizyty