CKZ

Profil na Facebook.com

Dziennik elektroniczny


Bierzemy udział w

Dyplom

Dyplom

Otrzymaliśmy podziękowanie od Ministra Edukacji i Nauki za udział w III edycji akcji:
Razem na Święta.

Pomoc dla Pani Ewy

Podziękowania

Ewaluacja zewnętrzna

Certyfikat ECDL

Nasza szkoła posiada
certyfikat ECDL
uprawniający do przeprowadzania egzaminów na
Europejski Certyfikat
Umiejętności Komputerowych

czytaj więcej

Egzaminy praktyczne

Miło nam poinformować, że nowo powstała pracownia kształcenia zawodowegow branży mechanicznej mieszcząca sie przy ul. Kolejowej 28 otrzymała z dniem 8 lutego 2016 r. upoważnienie do przeprowadzania części praktycznej egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie w kwalifikacji M.18 Diagnozowanie i naprawa podzespołów i zespołów pojazdów samochodowych. Jest to potwierdzenie wysokich standardów wyposażenia pracowni w najnowocześniejszy sprzęt niezbędny do kształcenia w branży mechanicznej. Pragniemy również przypomnieć, że Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego posiada upoważnienia do organizacji egzaminów z poszczególnych kwalifikacji wchodzącyh w skład zawodów fryzjer, sprzedawca, kucharz.

Informacja dla pracodawców

Zgodnie z rozporządzeniem MINISTRA EDUKACJI NARODOWEJ z dnia 22 lutego 2019 r. w sprawie praktycznej nauki zawodu oraz na podstawie art. 120 ust. 4 ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. – Prawo oświatowe (Dz. U. z 2018 r. poz. 996, 1000, 1290, 1669 i 2245) Dyrektor Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Niepołomicach informuje co następuje:

§ 3. 2. Praktyczna nauka zawodu młodocianych jest organizowana przez pracodawcę, który zawarł z nimi umowę o pracę w celu przygotowania zawodowego.

czytaj całość ...

Menu dla diabetyka 2015/2016

W dniu 05.10.2015 r. uczniowie kl.Ia i IIa kształcący się w zawodzie kucharz pod opieką p. Elżbiety Mączki i p. Teresy Woźnicy nauczycieli przedmiotów zawodowych gastronomicznych, uczestniczyli w warsztatach kulinarnych MENU DLA DIABETYKA, które odbyły się w Studiu Qulinarnym na ul.Gazowej w Krakowie.

Warsztaty zorganizowało Małopolskie Towarzystwo Pomocy Dzieciom i Młodzieży z Cukrzycą a prowadzone były przez francuskiego mistrza sztuki kulinarnej Davida Gaboriauda. Uczniowie wykonali potrawy o niskim indeksie glikemicznym wskazane w diecie cukrzycowej. Były to: tataki z polędwicy wołowej z makaronem ryżowym i warzywami, kasza jaglana z twarogiem i owocami oraz czarna soczewica z mirepoix i jajkiem poche. Uczniowie wrócili do szkoły bogatsi o wiedzę na temat żywienia dietetycznego przygotowaną dla diabetyków, których liczba lawinowo wzrasta w naszym społeczeństwie.

Teresa Woźnica
Elżbieta Mączka
Wygenerowano w sekund: 0.04
16,632,066 unikalne wizyty