CKZ

Profil na Facebook.com

Dziennik elektroniczny


Bierzemy udział w

Dyplom

Dyplom

Otrzymaliśmy podziękowanie od Ministra Edukacji i Nauki za udział w III edycji akcji:
Razem na Święta.

Pomoc dla Pani Ewy

Podziękowania

Ewaluacja zewnętrzna

Certyfikat ECDL

Nasza szkoła posiada
certyfikat ECDL
uprawniający do przeprowadzania egzaminów na
Europejski Certyfikat
Umiejętności Komputerowych

czytaj więcej

Egzaminy praktyczne

Miło nam poinformować, że nowo powstała pracownia kształcenia zawodowegow branży mechanicznej mieszcząca sie przy ul. Kolejowej 28 otrzymała z dniem 8 lutego 2016 r. upoważnienie do przeprowadzania części praktycznej egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie w kwalifikacji M.18 Diagnozowanie i naprawa podzespołów i zespołów pojazdów samochodowych. Jest to potwierdzenie wysokich standardów wyposażenia pracowni w najnowocześniejszy sprzęt niezbędny do kształcenia w branży mechanicznej. Pragniemy również przypomnieć, że Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego posiada upoważnienia do organizacji egzaminów z poszczególnych kwalifikacji wchodzącyh w skład zawodów fryzjer, sprzedawca, kucharz.

Informacja dla pracodawców

Zgodnie z rozporządzeniem MINISTRA EDUKACJI NARODOWEJ z dnia 22 lutego 2019 r. w sprawie praktycznej nauki zawodu oraz na podstawie art. 120 ust. 4 ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. – Prawo oświatowe (Dz. U. z 2018 r. poz. 996, 1000, 1290, 1669 i 2245) Dyrektor Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Niepołomicach informuje co następuje:

§ 3. 2. Praktyczna nauka zawodu młodocianych jest organizowana przez pracodawcę, który zawarł z nimi umowę o pracę w celu przygotowania zawodowego.

czytaj całość ...

Konkurs kulinarny w ODiDZ 2013/2014

19 maja 2014 r. w Ośrodku Dokształcania i Doskonalenia Zawodowego w Niepołomicach odbył się Konkurs Kulinarny organizowany przez 6-2 Hufiec Pracy i Zespół Szkół Zawodowych Nr 2 w Niepołomicach.

Konkurs odbywał się w dwóch kategoriach wiekowych klasa 1 i 2. Tematem przewodnim były potrawy przyrządzone z kurczaka. Młodzież po eliminacjach z wiedzy teoretycznej przeprowadzonych przez, nauczycieli przedmiotów zawodowych w branży gastronomicznej P. Elżbietę Mączkę oraz Annę Glińską – Grochal , pracowała w dwuosobowych zespołach, w których wykonywali potrawy według własnego przepisu i pomysłu. Komisja w składzie profesjonalnych kucharzy Michała Henzel, Łukasza Grabowskiego, Marka Galica oraz Elżbietę Mączkę i Annę Glińską – Grochal brała pod uwagę organizację pracy, przestrzeganie przepisów BHP, umiejętność pracy w zespole, wykorzystanie produktów, estetykę potrawy oraz walory smakowe.


W kategorii starszej:
*I miejsce Paulina Złotowska i Izabela Kuciel,
*II miejsce Paweł Kuc i Adrian Bartyzel
*III miejsce Izabela Stasiak i Patrycja Krochmal.
W kategorii młodszej:
*I miejsce Elżbieta Ryż i Grzegorz Mietła,
*II miejsce Dominika Jachimczak i Justyna Pyrz,
*III miejsce Piotr Rojewski i Paweł Bogusz.

Komisja uznała zespół Elżbiety Ryż i Grzegorza Mietła za bezkonkurencyjny podkreślając pomysłowość i walory smakowe przyrządzonych przez nich potraw. Otrzymali oni nagrody ufundowane przez Cedrob Zakłady Produkcyjne w Niepołomicach. Młodzież dodatkowo została oceniona przez zaproszonych gości, którzy wyróżnili nagrodą publiczności dwa zespoły: Paulinę Złotowską i Izabelę Kuciel oraz Dominikę Jachimczak i Justynę Pyrz. Sponsorami konkursu byli Ośrodku Dokształcania i Doskonalenia Zawodowego w Niepołomicach, 6-2 Hufiec Pracy , Zespół Szkół Zawodowych Nr 2 w Niepołomicach im. Krakowskiego Bractwa Kurkowego. Dyplomy i nagrody uczestnicy otrzymają na uroczystości zakończenia roku szkolnego. Wszystkim uczestnikom konkursu serdecznie gratulujemy.

Autor: Zuzanna Polańska, Anna Glińska - Grochal

Wygenerowano w sekund: 0.04
16,631,993 unikalne wizyty